Sutra pogledajte filmove Vrapčić Richard i Comic Sans

Petak, 6. travnja 2018.

U našem kinu sutra u 18:00 pogledajte crtić Vrapčić Richard. On je siroče kojega su od rođenja odgajale rode pa vjeruje da je jedan od njih. Ali kad dođe vrijeme za migraciju, njegova obitelj roda mora mu otkriti njegov pravi identitet i ostaviti ga u šumi jer ne bi preživio putovanje do Afrike. Odlučan u tome da dokaže da je on ipak roda, vrapćić Richard sam kreće na jug. 

U 20:00 sati pogledajte domaći igrani film Comic Sans. Priča je to o Alanu koji se može pohvaliti izuzetno uspješnom karijerom grafičkog dizajnera, ali se baš ne može pohvaliti odnosima s djevojkama niti odnosom sa svojim ocem, slikarem i hedonistom Brunom. Iznenadno putovanje na Vis prisilit će Alana i Brunu da, kroz niz humornih i dramatičnih situacija preispitaju svoje odnose, a prije svega navest će Alana da preispita vlastite prioritete.

Kino u Vrbovcu

Ponedjeljak, 11. prosinca 2017.

Početak kontinuiranog kino programa u Vrbovcu vezujemo za 7. lipnja 1961. godine kada je Narodno sveučilište Vrbovec emitiralo film Inspektor voli gužvu. U godinama koje slijede emitirani su brojni filmovi, najgledaniji su bili vesterni te domaći filmovi, ali i crtići. Kino je bilo najposjećenije subotom i nedjeljom. Kako bi žitelji tada susjednih općina imali dostupnije kulturne sadržaje organizirano je pokretno kino te su filmovi prikazivani u društvenim domovima u okolici Vrbovca.

Zbog dogradnje i temeljite rekonstrukcije zgrade te dotrajalosti opreme, kino je zatvoreno u svibnju 2005. godine. Nakon što su stvoreni tehnički i drugi preduvjeti, kino u Vrbovcu ponovo je otvoreno 14. prosinca 2017. godine.