Muzej grada Vrbovca

Pučko otvoreno učilište Vrbovec kompleksna je ustanova koja u svom sastavu ima i Muzej grada Vrbovca te se bavi prikupljanjem, obradom, čuvanjem i prezentacijom kulturno-povijesnog blaga vrbovečkog kraja. Muzej grada Vrbovca smješten je u središnjem gradskom parku, na prvom katu dvorca Patačić. Otvoren je u lipnju 2012. godine u povodu Dana grada Vrbovca, a čini ga: Arheološka, Etnografska, Kulturno-povijesna te Likovna zbirka. U sastavu Muzeja je i mala knjižnica zatvorenog tipa. Muzejski fundus čini više od 1000 predmeta, ulomaka, arhivske građe i knjižnog fonda, a izloženo je oko 300 predmeta. Građa je prikupljana godinama, a najveći dio predmeta su donirali naši sugrađani na čemu im i ovom prigodom zahvaljujemo.

Muzej grada Vrbovca može se razgledati svakodnevno prema dogovoru na tel. 01-2791-115, mob. 091-2791-115 te e-mail: kultura@pou-vrbovec.hr, sanja.prijatelj@gmail.com. Cijena ulaznice za odrasle osobe je 3,00 eura, a za djecu, učenike, studente i umirovljenike 1,50 eura. Stručno vodstvo organizira se za grupne posjete (najmanje 10, najviše 30 osoba), a cijena vođenja na hrvatskom jeziku u trajanju od 45 minuta je 10,00 eura. Kostimirano vođenje grupe na hrvatskom jeziku u trajanju od 45 minuta stoji 15,00 eura.

Za djecu predškolske i školske dobi organiziraju se prilagođena vođenja. Pučko otvoreno učilište Vrbovec održava i tematske edukativne radionice za djecu i odrasle sukladno njihovim interesima.

Pogledati se može i kula Zrinski, a ulaznica je 3,00 eura.