Muzejska zbirka

Pučko otvoreno učilište Vrbovec kompleksna je ustanova koja u svom sastavu ima i Muzejsku zbirku te se bavi prikupljanjem, obradom, čuvanjem i prezentacijom kulturno-povijesnog blaga vrbovečkog kraja. Muzejska zbirka smještena je u središnjem gradskom parku, na prvom katu dvorca Patačić. Otvorena je u lipnju 2012. godine u povodu Dana grada Vrbovca, a čini je: Arheološka, Etnografska, Kulturno-povijesna te Likovna zbirka. U sastavu Zbirke je i mala knjižnica zatvorenog tipa. Fundus Muzejske zbirke čini više od 700 predmeta, ulomaka, arhivske građe i knjižnog fonda, a izloženo je oko 200 predmeta. Građa je prikupljana godinama, a najveći dio predmeta su donirali naši sugrađani na čemu im i ovom prigodom zahvaljujemo.

Muzejska zbirka Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec može se razgledati svakodnevno prema dogovoru na tel. 01-2791-115, mob. 091-2791-115 te e-mail: kultura@pou-vrbovec.hr, sanja.prijatelj@gmail.com. Cijena ulaznice za odrasle osobe je 10,00 kuna, a za djecu, učenike, studente i umirovljenike 5,00 kuna. Stručno vodstvo organizira se za grupne posjete (najmanje 10, najviše 30 osoba), a cijena vođenja na hrvatskom jeziku u trajanju od 45 minuta je 30,00 kuna. Kostimirano vođenje grupe na hrvatskom jeziku u trajanju od 45 minuta stoji 50,00 kuna.

Za djecu predškolske i školske dobi organiziraju se prilagođena vođenja. Pučko otvoreno učilište Vrbovec održava i tematske edukativne radionice za djecu i odrasle sukladno njihovim interesima.

Pogledati se može i kula Zrinski, a ulaznica je 5,00 kuna.