Pučko otvoreno učilište Vrbovec

Matična zgrada Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec smještena je u Kolodvorskoj 1, u Vrbovcu. Uz učionice u kojima se odvija nastava, u zgradi je smještena Mala galerija koju koristimo za izložbe, predavanja, radionice te Dvorana POU Vrbovec sa 170 pokretnih stolica.

Mala galerija POU Vrbovec

Mala galerija, otvorena 2008. godine, suvremeno je opremljen galerijski prostor veličine 35 m2 smješten u prizemlju POU Vrbovec. Samostalan vanjski ulaz olakšava pristup posjetiteljima koji vole navraćati do Male galerije tijekom cijele godine. Unatoč svom deminutivnom imenu, Mala galerija do sada je ugostila brojne samostalne i skupne izložbe te je aktivan promotor hrvatske likovne umjetnosti. Mala galerija koristi se i za predavanja, radionice te seminare. Mala galerija ima posebnu rasvjetu za slike, inventar za postavu izložbi (postamenti, postamenti sa staklenim zvonima, vitrine, leksani za izlaganje), TV i ozvučenje.

Dvorana POU Vrbovec

Dvorana POU Vrbovec ugodan je multifunkcionalni prostor za kazališne predstave, koncerte, predavanja, seminare, radionice i izložbe. Gledalište je opremljeno sa 170 pokretnih stolica. Pozornica je veličine 8x8 m. Pod pozornice je daščani te je crne boje. Otvor portala je fiksan, širine 6,52 m i visine 4,5 m, a zatvara se pomičnim zastorom. Prvi dio pozornice je visine 5 m, dubine 3,35 m te je od drugog dijela pozornice odijeljen stropnom gredom širine 42 cm. Visina pozornica od grede do kraja je 4 m. Visina horizonta (do stropa) je 4 m. Maksimalna iskoristiva površine scene je 7x4,5 m. Horizont, sofite i po 3 ulice sa svake strane crne su boje. Glumci na pozornicu ulaze na jedan ulaz straga preko stepenica, a mogu ući i iz gledališta preko stepenica lijevo i desno. Uz pozornicu su muška i ženska garderoba za ukupno 12 osoba. Pozornica ima rasvjetu, polukoncertni klavir, govornicu, a ovisno o potrebi može se postaviti razglas te oprema za projekciju. Pristup vozila s opremom za scenu je sa stražnje strane zgrade. 

Učionice

Učionice Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec lijepo su uređene i suvremeno opremljene te se koriste za seminare, predavanja i prezentacije.