Radionice

Kreativne radionice za djecu i odrasle zaštitni su znak Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec. Ovakav način provođenja slobodnog vremena je zabavan, ali potiče i na učenje, djeluje antistresno te razvija samopouzdanje.

Radionice za djecu održavaju se najčešće u večernjim satima tijekom tjedna ili ih vezujemo uz neku obljetnicu (godišnjica rođenja ili pogibije Petra Zrinskog, godišnjica smrti Marije Jurić Zagorke) ili važan datum iz tradicijskog kalendara (Božić, Uskrs). Radionice za odrasle organiziramo uglavnom vikendom. Tijekom školske godine kontinuirano radi Dramska radionica te Slikarska radionica.

Radionice za odrasle najčešće su tradicijskog karaktera u kojima su se do sada izrađivale poculice (oglavlja za udane žene), tradicijski nakit, polaznice su učile raditi zlatovez, lepoglavsku čipku te su savladavale tehniku necanja (tehnika izrade čipke) i rozanja (nabiranje vrbovečke nošnje). Tradicijske radionice godinama podupire Zagrebačka županija te se u njih uključuju i polaznice iz susjednih gradova.