Pučko otvoreno učilište Vrbovec nudi 9 programa osposobljavanja:
• njegovatelj/ica
• pomoćni/ kuhar/ica
• pekar
• zidar
• soboslikar - ličilac
• krovopokrivač
• parketar
• keramičar
• tesar
Njegovatelj/ica
Za program osposobljavanja za njegovatelje/ice postoji veliki interes posebice s obzirom na dugu tradiciju njege starijih i nemoćnih osoba te djece u našem kraju. Upisi se organiziraju dva puta godišnje, najčešće u veljači i listopadu. Nastava počinje neposredno nakon formiranja grupe. Teorijski dio (Njega bolesnika) i praktična nastava odvija se u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec, a praktični rad u zdravstvenim ustanovama. Program traje 560 sati od čega je teorijska i praktična nastava 350 sati, a praktična nastava u zdravstvenoj ustanovi 210 sati.
Uvjeti za upis:
• najmanje završena osnovna škola
• navršenih 18 godina života
Potrebna dokumentacija:
• svjedodžba o završenoj školi
• domovnica
• rodni list ili izvod iz matične knjige rođenih
• vjenčani list
• liječnička svjedodžba obiteljsek medicine
Pomoćni/a kuhar/ica
Upisi se organiziraju dva puta godišnje, najčešće u veljači i listopadu. Nastava počinje neposredno nakon formiranja grupe. Nastava je konzultativno-instruktivna, a predmeti su: ugostiteljska roba i oprema, kuharstvo, higijena te zaštita na radu. Program traje 385 sati od čega je teorijska nastava 145 sati, a praktična nastava 240 sati.
Uvjeti za upis:
• najmanje završena osnovna škola
• navršenih 15 godina života
• liječničko uvjerenje o ispunjavanju zdravstvenih i sanitarnih uvjeta za poslove pomoćnog kuhara
Potrebna dokumentacija:
• svjedodžba o završenoj školi
• domovnica
• rodni list ili izvod iz matične knjige rođenih
• vjenčani list
• OIB
• kopija osobne iskaznice
Po završetku programa osposobljavanja polaznici stječu znanja o pripremi jela i pića u ugostiteljstvu uz nadzor iskusnog kuhara. Polaznici kroz program osposobljavanja upoznaju tehniku i organizaciju rada pripreme jela, upoznaju suvremeno kuharstvo, normative u kuharstvu, namirnice, kuhinjsko posuđe i njegovu namjenu, nauče primjenjivati zaštitu na radu, osobnu zaštitu, voditi računa o higijeni na radu i zaštiti okoliša, nauče tehnološke postupke u pripremanju jela te kako ekonomično i racionalno koristiti namirnice.
Detalji o preostalim programima dostupni su na tel. 01-2791-115, mob. 091-2791-115 te e-mail: sanja.prijatelj@gmail.com
Cjenik u privitku. Plaćanje na rate ili u odjednom uz 10% popusta.
Prilozi:
Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka od 7:00 do 15:00 sati
Zaprimanje pismena
Pismena se zaprimaju na e-mail: tajnistvo@pou-vrbovec.hr