49. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u Vrbovcu

Petak, 17. studenog 2017.

U Vrbovcu će se od 24. do 26. studenoga 2017. održati 49. revija hrvatskoga filmskog stvaralaštva na koju je pristiglo 126 filmova kinoklupskih i samostalnih autora te filmovi studenata dramskih umjetnosti. Filmske projekcije odabranih amaterskih hrvatskih filmova bit će održane u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec koji je partner u organizaciji ovoga događanja iza kojeg stoji Hrvatski filmski savez i vrbovečki Avis Rara Studio. 

Popratni dio programa je eksperimentalna filmska instalacija Verene Jakuš i Donata Radasa pod nazivom Sad znaš koja će biti postavljena u Maloj galeriji Učilišta u ponedjeljak, 20. studenoga 2017. od 19:00 sati. Bit će održana i pjesnička večer pod nazivom Perlice na tamnom nebu u četvrtak, 23. studenoga 2017. u 18:30 u Narodnoj knjižnici Vrbovec. Organizirat će se i edukativne projekcije filmova za učenike vrbovečkih osnovnih škola. 

Najbolje filmske uratke odabrat će Selekcijska komisija koju čine redatelj Igor Bezinović, snimateljica Dinka Radonić i književnik Branko Čegec. Osim nagrade žirija bit će dodijeljena i nagrada publike koja nosi ime književnika i prevoditelja Josipa Velebita koji je veliki dio svoga života proveo u Vrbovcu.  

Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan, a dvorana ima 142 mjesta.