770 godina Grada Vrbovca

Petak, 6. lipnja 2014.

Grad Vrbovec ove godine obilježava 770 godina od prvog pisanog spomena. Veliki je to jubilej koji će biti obilježen bogatim programom za Dan Grada, župe, I. OŠ Vrbovec i obrtnika koji počinje u ponedjeljak, 9. lipnja 2014. godine, a završava u nedjelju, 15. lipnja 2014. godine na blagdan sv. Vida, zaštitnika grada. POU Vrbovec programu obilježavanja Dana grada pridružuje s dva događanja.

Monografija o Vrbovcu, prva cjelovita knjiga na tu temu, bit će predstavljena u četvrtak, 12. lipnja 2014. godine u dvorani POU Vrbovec. Autori monografije su: Ivanka Dlaka, Damir Crnogaj, Sanja Prijatelj, Stjepan Zdenko Brezarić, Želimir Štefanović i Dragan Vicković. Urednica knjige je Sanja Prijatelj. Monografija donosi mnoštvo podataka o vrbovečkoj prošlosti uz brojne fotografije, razgovore i druge zanimljivosti.  

Dan kasnije, u petak, 11. lipnja 2014. otvaramo izložbu fotografija Ive Lulić pod nazivom "Nekoć u Vrbovcu" koja će biti otvorena u 19:00 sati i 30:00 minuta u Maloj galeriji. Etno fotografije s vrbovečkim statistima snimane su na vrbovečkim lokalitetima te oživljavaju davno zaboravljene situacije i trenutke. Kopanje vinograda, pranje veša na mlaki, peglanje pomoću valjače s kamenom ili djetetom na njoj, domaći doručak ili izrada rezanaca motivi su koji će, iaoko svakodnevni, pobuditi interes posjetitelja jer imaju umjetničku notu. U nedjelju 15. lipnja 2014. izložba će biti otvorena od 17:00 do 20:00 sati, a moći će se pogledati i u radno vrijeme Učilišta od ponedjeljka do petaka od 7:00 do 15:00 sati.