Autoškola Vrbovec počinje s radom

Petak, 8. svibnja 2020.

Poštovani polaznici, kao što ste čuli, jučer je donesena odluka da autoškole počinju s radom od ponedjeljka, 11. svibnja 2020. godine. Veselimo se susretu s vama, ali s obzirom na situaciju s koronavirusom moramo biti oprezniji u svom radu nego ranije. Stoga vas molimo da pažljivo proučite Preporuke za rad autoškola tijekom epidemije koronavirusom (COVID-19) Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na poveznici https://www.hzjz.hr/…/Preporuke-za-rad-autoskola-tijekom-ep… Također vas molimo da ne kasnite na nastavu kao ni na vožnju kako bismo na vrijeme i bez nervoze svi zajedno mogli raditi.

U nastavku slijede kraće upute o našem radu.

1. Uvjeti za prostore i održavanje teoretskog dijela

Ispred naše učionice, u toaletima te na drugim mjestima u našoj zgradi postavljeni su dozatori s dezinfekcijskih sredstvima. Higijena prostora dodatno će se održavati te će se prostorije čistiti neposredno prije i poslije nastave. Na predavanjima, kao i prije te poslije njega, treba poštivati mjere fizičke udaljenosti pa će kandidati jedan od drugoga biti udaljeni 1,5 m. Broj kandidata prilagodit će se veličini učionice te propisanim mjerama fizičke udaljenosti. Vodit će se evidencija prisutnosti na nastavi. U učionici se ne smije konzumirati hrana. Preporučuje se nošenje maski za lice. Kandidati, predavači i instruktori sa simptomima koji bi mogli upućivati na COVID-19 ne smiju pohađati odnosno održavati teoretski i praktični dio nastave.

2. Mjere prilikom praktičnog dijela - vožnje

Higijena vozila dodatno se se održavati te je instruktor dužan očistiti automobil između nastavnih satova. U automobilima će biti osigurane dovoljne količine jednokratnih materijala te sredstava za dezinfekciju. Prije ulaska u vozilo ruke će se morati obavezno dezinficirati. Tijekom nastavnog sata održavat će se odgovarajuća ventilacija. Preporučuje se nošenje maski. Vozilo će se redovito prozračivati. Kandidati se u vozilu ne smiju zadržavati dulje nego što je potrebno. Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju, strpljenju te savjesnosti u ponašanju i poštivanju propisanih mjera.

Za upite, savjete, dogovore u vezi predavanja i vožnje naši instruktori, voditelj i ostalo administrativno osoblje stoji vam na raspolaganju. Vidimo se!