Bogat program u povodu Dana Europe

Subota, 10. svibnja 2008.

Jučerašnjim koncertom Glazbenog učilišta Elly Bašić iz Zagreba u Vrbovcu je završen Europski tjedan, raznovrstan program s ciljem upoznavanja s Europskom unijom.

U ponedjeljak je u Maloj galeriji Učilišta otvorena izložba "Kruh naš europski". Posjetitelji su se uz različite vrste žitarica mogli upoznati i sa značenjem kruha te njegovom ulogom u svakodnevnom, blagdanskom i religijskom životu. Kako kruh odražava zadovoljstvo okupljanja, blagovanja i dijeljenja simbolom je različitosti,ali i zajedništva kakvo susrećemo u EU što je slikovito dočarao i kruh promjera jednog metra podijeljen na 27 kriški koje su simbolizirale 27 zemalja članica Europske unije.

U utorak je na Trgu Petra Zrinskog organiziran informativno zabavni program. Okupljenim građanima dijeljeni su propagandni materijali o EU, djeca DV Dobri i DV Vrbovec zabavljala su se u radionici pod nazivom "Zrno do zrna Europa" sjemenkama stvarajući karte zemalja članica EU, a za glazbeni doživljaj se pobrinula grupa Bluemoon. Navečer su ljubitelji kazališta uživali u komediji "Hudi beteg" u izvedbi amaterskog kazališta "Zamka" iz Svetog Ivana Zeline. U četvrtak, 8. svibnja 2008. u Narodnoj knjižnici Vrbovec održan je vrlo zanimljiv koncert pod nazivom "Glazbena šetnja Europom". Nastupili su Renata Mihelčić (sopran), Ronald Braus (bariton) i Mario Čopor (glasovir).

Organizator Europskog tjedna u Vrbovcu bilo je Pučko otvoreno učilište Vrbovec, a pokrovitelj Zagrebačka županija.