Božićni koncert učenika Osnovne glazbene škole Vrbovec

Četvrtak, 20. prosinca 2007.

U prepunom predvorju II. Osnovne škole Vrbovec jučer navečer održan je Božićni koncert učenika Osnovne glazbene škole POU-a Vrbovec. Svake godine na kraju prvog polugodišta učenici nastupaju na obveznom polugodišnjem koncertu koji je prigodno nazvanbožićnim stoga se program sastojao od djela klasičnih autora i tradicionalnih božićnih pjesama.

Koncert su započeli najmlađi učenici, polaznici početničkog solfeggia, koji su pod vodstvom svoje nastavnice Ružice Vidiček izveli tri vesele pjesmice i izmamili veliki aplauz publike. Slijedile su individualne točke i dueti na glasoviru, klarinetu,harmonici i flauti te puhački kvintet OGŠ Vrbovec. Učenike je na glasoviru pratila nastavnica Mirela Mihajlović. Na kraju koncerta nastupili su Dječji zbor i Tamburaški orkestar koji su pod vodstvom nastavnika Zlatka Farszkog i Hrvoja Herčeka izvelipopularne zabavne pjesme "Božić dolazi", "Sretan Božić svakome" i "Od Božića do Božića".

Na Božićnom koncertu nastupili su i učenici glasovira koji su sudjelovali na 45. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom u Opatiji početkom ovoga mjeseca. Kao glasovirski duo u I. kategoriji nastupili su Vanessa Brkić i Tomislav Ružak koji su osvojili Priznanje s osvojenih 87.70 bodova. Pripremale su ih nastavnice Mirela Mihajlović i Alica Hergešić. U III. kategoriji glasovirskog dua nastupile su Petra Abramović i Tereza Knaflec koje su osvojile 3. nagradu s osvojenih 90.30 bodova, a pripremala ih je nastavnica Ivančica Gregurić. Program je vodila Maja Crneković.

Na kraju programa mnogobrojnoj se publici obratila Sanja Prijatelj, ravnateljica POU-a Vrbovec koja je svima čestitala Božić i Novu godinu te ihpozvala na ponovno druženje uz fašnički koncert u veljači sljedeće godine.