“Cvijeće s planina”

Nedjelja, 17. travnja 2016.

U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje u Maloj galeriji POU Vrbovec 21. travnja 2016. u 19:00 sati otvara se izložba fotografija Planinarskog društva Vrbovec pod nazivom „Cvijeće s planina“. Izložbu čine 32 fotografije cvijeća snimljene na hrvatskim planinama i planinama susjednih zemalja. Autori fotografija su Damir Crnogaj, Dea, Luka i Željko Gubijan, Đuro Leščić, Bojan Lugarić,Dražen Popović i Dubravko Stipanček.

Najbolji opis prekrasnih fotografija donosi član Planinarskog društva Vbrovec Š. Šafranek u katalogu izložbe gdje je nadahnuto napisao: „Nema ljepšeg prizora koji se već stoljećima svakoga proljeća ponavlja čim se snježna plahta, na meni najljepšem mjestu na svijetu, na mom proplanku, počinje derati a kroz rupe u snijegu proviruju šarene glavice mojih prijatelja i rođaka. Uvijek smo najbrži mi šafrani i babe visibabe. Poslije se bude stričeki jaglaci i kukurijeci pa onda tete ljubičice i ostali rođaci. Koliko sam čuo od naših susjeda grmova i starih bukava, iz šume niže našeg proplanka, da tamo dolje uz potočić već drijemaju drijemovci i pasji zubići a kasnije pak potočnice i druge biljčice, dolje pak daleko u nizini kad potočić prestane žuboriti i smiri se u širem koritu okružen nizinskim livadama i šumama hrasta lužnjaka i jasena čuje se zvonjava kockastih zvona kockavica.“

Izložba je otvorena do 16. svibnja 2016. godine, a može se pogledati svakodnevno tijekom cijeloga dana uz prethodnu najavu u Tajništvu Učilišta.