Edukacija za andragoške djelatnike

Petak, 3. ožujka 2017.

U sklopu projekta promocije cjeloživotnog učenja u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Zagrebu je jučer započela edukacija za 50 hrvatskih andragoških djelatnika. Radionica traje 145 sati, a gradivo je podijeljeno na pet modula pa će tako polaznici učiti o pristupima obrazovanju odraslih, obrazovanju i učenju odraslih, komunikaciji i grupnoj dinamici te metodama učenja u obrazovanju odraslih kao i o planiranju, organizaciji i ocjenjivanju odraslih osoba koji su uključeni u proces obrazovanja.

Radionica je koncipirana sukladno kurikulumu globALE, njemačkom kurikulumu koji definira temeljne kvalifikacije nastavnika u obrazovanju odraslih, a prilagođena je našem okruženju. Polaznici su obvezni odslušati predavanja te odraditi završni ispit koji uključuje održavanje šestosatne radionice za nastavnike koji rade s odraslim osobama u različitim edukativnim programima.

U ime Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec u edukaciji, kojom se jačaju kompetencije andragoških djelatnika, sudjeluje Sanja Prijatelj, ravnateljica Učilišta koja je ujedno i voditeljica Odjela za obrazovanje odraslih naše ustanove.