Fašnički koncert učenika i nastavnika Osnovne glazbene škole Vrbovec

Utorak, 5. veljače 2008.

Jučer navečer polaznici i zaposlenici Osnovne glazbene škole Vrbovec POU-a Vrbovec održali su svoj, već pomalo tradicionalni, fašnički koncert pod nazivom "Koncert pod maskama". Na koncertu su učenici svih odjela glazbene škole pokazali svoje umijeće muziciranja svojim roditeljima i velikom broju okupljenih Vrbovčana.

Pjevači zbora početničkog solfeggia u raznovrsnim su maskama otvorili koncert dvjema prigodnim skladbama, a harmonikaški orkestar nastavio je u veselom tonu izvodeći Richterova "Dva plesa" i legendarni Offenbachov "Can can" uz potporu publike. Koncert pod maskama nastavile su pojedinačne maske, učenici solisti na flauti, klarinetu, klaviru, harmonici i trubi, ali i dueti i kvartet tambura koji je izveo Schumannov "Vojnički marš". Za fašnički koncert učenici glazbene škole naučili su plesati i tango. Na koncertu je nastupio i komorni puhački sastav, ovoga puta predstavljajući cirkus s Dj potporom, pjevački zbor kojeg su činile vještice i zombiji, te tamburaški orkestar.

Veliko iznenađenje učenicima i mnogobrojnoj publici priredili su nastavnici glazbene škole koji su na koncertu izveli nekoliko točaka. Profesorica Eda Rimanić izvela je na flauti, uz klavirsku pratnju profesorice Mirele Mihajlović, romsku narodnu pjesmu "Two guitars". Zasluženi pljesak dobila je prava mješovita klapa sastavljena od zaposlenika škole koja je uz tamburaški orkestar izvela popularnu pjesmu "Da te mogu pismom zvati" te samostalno "Viva l' amour" zaključivši ovaj veseli fašnički koncert. POU Vrbovec i glazbena škola sve su počastili friškim krafnama!