Glazbom uz Anu

Petak, 20. studenog 2015.

Ujedinjeni u želji da pomognu, učenici Glazbenog odjela 2. OŠ Vrbovec i članovi HKUD-a „Petar Zrinski“, predvođeni Limenom glazbom i mažoretkinjama Vrbovec organiziraju jedinstveni koncert u Vrbovcu. „Glazbom uz Anu“ naziv je koncerta potpore kojim članovi navedenih društava i učenici glazbene škole žele dati potporu svojoj članici, prijateljici, sugrađanki i glazbenici Ani Maras, rođenoj Ratkajec.

Ana boluje od karcinoma mekog tkiva (sarkoma) i liječi se u Njemačkoj u Essenu, gdje se u djetinjstvu uspješno liječila od raka mrežnice (retinoblastoma). Iako HZZO pokriva troškove njenog liječenja, troškove boravka u Essenu Ana i njena obitelj snose sami. Budući da se radi o dugotrajnom liječenju teške bolesti, Ani je potrebna i moralna i financijska potpora – upravo su tu potrebu prepoznali njeni prijatelji, kolege glazbenici, nastavnici i sugrađani. Učenici Glazbenog odjela, članovi HKUD-a „Petar Zrinski“ te članovi Limene glazbe i mažoretkinja Vrbovec pripremili su zanimljiv i raznovrstan program.

Na koncertu koji će se u subotu 28. studenog održati u sportskoj dvorani 2. OŠ Vrbovec prikupljat će se financijska sredstva za Anu. Potrudimo se svi zajedno i darujmo djelić vremena, trenutak dana, kap dobrote i prijateljstva za našu Anu. Dolaskom na koncert koji počinje u 19:00 sati pružamo potporu Aninoj obitelji, a Ani dajemo snagu i još jaču želju da se bori s teškom bolesti. Pokažimo da smo ljudi velikog srca i učinimo ono što možemo kako bi Ana što prije ponovno zasvirala svoj najdraži instrument – flautu!