Grga Čvarak

Utorak, 22. ožujka 2022.

Kazališna predstava za djecu Grga Čvarak bit će odigrana u četvrtak, 24. ožujka 2022. godine u našoj dvorani. Grga Čvarak temeljno je djelo hrvatske dječje poezije, pa tako i nezaobilazan lektirni naslov. Od njegovog nastanka 1967. godine do danas, svojim humorom ne prestaje uveseljavati djecu i odrasle. Grga Čvarak oličenje je dobrote i nestašluka.

Upravo tom njegovom dvojnošću bavi se predstava Scene Gorica pokušavajući dati svoj odgovor na desetljetnu zagonetku – zašto je Grga tako podvojen. A odgovor zapravo čuči u svima nama, nitko od nas nije crn ili bijel, samo što je kod našega Grge to posebno izraženo. Postupci i emocije tako pojačani dolaze do izražaja i otvaraju mogućnost za razgovor o njima – kazališni razgovor, a onda, nadamo se, i razgovor unutar obitelji i/ili razreda.

U predstavi Grga Čvarak glume Ana Vilenica, Mateo Videk i Tomislav Krstanović. Predstavu će gledati učenici OŠ K. Kutena i OŠ Marije Jurić Zagorke, ali ima karata i u slobodnoj prodaji koje se mogu kupiti na blagajni po cijeni od 30,00 kuna.