Izložba Edit Glavurtić

Utorak, 5. lipnja 2018.

Život je lijep novi je ciklus slika Edit Glavurtić koji ćemo moći vidjeti u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec. Edit Glavurtić rođena je 1965. u Splitu, a u Zagrebu živi od 1970. godine. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1988. diplomirala je slikarstvo u klasi prof. Đure Sedera. Godine 1990. odlazi u Beč gdje 1995. na „Schulefur Angewandte Kunst“ dobiva titulu magistre umjetnosti. Slike je izlagala na mnogim samostalnim izložbama u Hrvatskoj i Austriji. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

O nastanku ciklusa Život je lijep Edit Glavurtić je rekla: "Kao i sve moje veće teme, i ciklus Život je lijep pojavio se sam od sebe. Samo sam jedno jutro sjela za radni stol, uzela u ruku kist i na platnu se zazelenjela trešnja u čijim su grana svjetlucali zreli plodovi. Onda se u pozadini stvorila bijela kuća, a za njom, samo od sebe pojavilo se uže na koje je netko upravo raširio svježe oprano rublje. Zadnji je dio bio, priznajem, svjesna intervencija, pa su se na stolu pod trešnjom našle dvije šalice iz kojih se pušila upravo kuhana kava, a uz nju tanjur s kolačima. Još samo trenutak, i susjede koje su upravo radile u vrtu i oko rublja, izaći će i sjesti pod trešnju da predahnu uz kavu i priču."

Izložba slika Edit Glavurtić Život je lijep bit će otvorena u utorak, 12. lipnja 2018. godine 20:00 sati. Izložba će se moći pogledati do kraja lipnja svakodnevno od 8:00 do 21:00 sat uz prethodnu najavu u Tajništvu.