Izložba Grad na drugi pogled

Utorak, 22. svibnja 2018.

Udruga PUNKT od ožujka ove godine u našem gradu provodi interdisciplinarni edukacijsko-izložbeni projekt koji kroz umrežavanje povezuje angažirano promišljanje grada i edukaciju mladih kroz medij videa te razvoj publike. U projektu sudjeluje sedam lokalnih partnera i to: I. OŠ Vrbovec, II. OŠ Vrbovec, Srednja škola Vrbovec, POU Vrbovec, Narodna knjižnica Vrbovec te udruge Avis Rara Studio i VUM. Tim povodom ovoga petka, 25. svibnja 2018. u 19:00 sati bit će otvorena izložba u našoj Maloj galeriji 

O projektu i izložbi Tonka Maleković, jedna od začetnica projekta, kaže: "Od sredine svibnja, u vrbovečkim školama održane su četiri novomedijske radionice inspirirane gradom, radionica istraživanja grada kroz zvuk i radionica za poboljšanje javnog prostora. Radionice su vodili vizualni umjetnici Vanja Babić, Verena Jakuš, Iva Ćurić, glazbenica Kaja Farszky, filmski umjetnik Tomislav Šoban i analitičar javnog prostora i aktivist Saša Šimpraga. Sudionici projekta realizirali su radove u mediju filma, video i audio instalacija, objekata, mapa, fotografija i aktivističke inicijative, koji će na izložbi u Maloj Galeriji POU biti predstavljeni kao multimedijalno ambijentalno tijelo sastavljeno od brojnih subjektivnih pogleda, ludičkih imaginacija, suptilnih opažaja, ali i kritika i prijedloga, dok se pred posjetitelje postavlja izazov daljnjeg otkrivanja i traženja „drugog pogleda“ na poznato i svakodnevno kao i mentalno umetanje vlastitih vizura. Filmski dio produkcije publika će imati priliku pogledati i u kino-formatu povodom Dana Grada, 16. lipnja 2018. godine u dvorani POU Vrbovec."

Izložba Grad na drugi pogled moći će se pogledati do 4. lipnja 2018. godine i bit će otvorena svaki dan osim nedjelje od 18:30 do 20:30.