Izložba Mateja Bajića

Utorak, 22. veljače 2022.

Izložba likovnih radova Matea Bajić, vrbovečkog profesora likovne kulture-restauratora bit će otvorena u Maloj galeriji od četvrtka, 24. veljače 2022. godine. Bit će izloženi crteži i slike te nekoliko skulptura.

Među njegovim ranim likovnim radovima prevladavaju portreti i ljudske figure manjih te srednjih formata ističe u katalogu izložbe Dijana Nazor Čorda te nastavlja: "Crteži i slike mogu se podijeliti u nekoliko etapa. Jedan je dio radova iz pripremne mape za upis na fakultet iz 90-ih godina 20. stoljeća (1992./93.), a drugi dio čine skladni radovi u akademskoj maniri nastali tijekom studija... Ova je izložba značajna jer po prvi put prikazuje radove ranog Mateovog formiranja kao likovnog umjetnika. Ponekad je dovoljan samo mali poticaj kako bismo se vratili svojoj istinskoj prirodi i interesima, kako bismo ponovno istraživali i došli do vlastite autentičnosti u umjetničkom radu. Zato je ova izložba poticaj za nove cikluse i otkrivanje novih mogućnosti slike Mateovog unutarnjeg svijeta."

Izložba Rani radovi - otisak vremena bit će otvorena do 10. ožujka 2022. godine, a može se pogledati uz prethodnu najavu u Tajništvu te uz predočenje Covid potvrde ili negativnog testa.