Izložba slika Kristine Mareković

Srijeda, 25. siječnja 2017.

Kristina Mareković, mlada sisačka slikarica, predstavit će se vrbovečkoj publici izložbom pod nazivom "Varijacije - glazba na slikarskom platnu". Izložba će biti otvorena u petak, 27. siječnja 2017. u 19:00 sati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec u sklopu Noći muzeja 2017. godine. Na velikim platnima autorica portretira glazbenike te slika različite instrumente sažimljući sliku i zvuk u jedinstven prikaz.

Ivana Ožetski, autorica postava i predgovora kataloga izložbe, piše: "Kada u djelima Kristine Mareković promatramo glazbenike ili glazbala, koji se iz razaznatljivog centra slike prema periferiji rasipaju i postepeno stapaju sa razgibanom podlogom, stičemo dojam da nam umjetnica prenosi svoje viđenje trenutka poistovjećivanja umjetnika s njegovom muzikom, njihovo stapanje u jedinstvenu sliku, likovno-glazbenu. Okolinu tretira u skladu s doživljajem muzike, prilagođava je motivu, od vrlo realističnog do pastoznog ili flekavog, amebičnog namaza i slikarskim rukopisom govori o zvučnom utisku, vodi nas kroz zvučni pejzaž događaja."

Izložba Kristine Mareković ostat će otvorena do 13. veljače 2017. godine te se može pogledati svakodnevno uz prethodnu najavu u Tajništvu Učilišta.