Kaj su jeli naši stari 2015.

Četvrtak, 13. kolovoza 2015.

Kraj kolovoza u Vrbovcu tradicionalno će obilježiti turističko-kulinarska manifestacija "Kaj su jeli naši stari" koja će se održati od 28. do 30. kolovoza 2015. godine. Tijekom manifestacije posjetitelji će moći degustirati jela iz tradicionalne kuhinje, posjetiti izložbe, sudjelovati u radionicama za djecu i odrasle te pogledati nastupe kulturno-umjetničkih društava, kazališne predstave, sportska natjecanja, izložbu starih automobila, družiti se s povijesnim ličnostima i voziti konjskim zapregama.

U subotu, 29. kolovoza 2015. bit će predstavljena knjiga recepata "Vrbovečka kuharica I." u izdanju Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec. Bit će organiziran i poseban Gastroshow PIK-a Vrbovec, a kuhat će majstori kuhari Branko Ognjenović i Almo Čatlak. 

 

 

Zabavni dio programa odvijat će se na ljetnoj pozornici gdje će nastupiti Maestral band, Walter Neugebauer & The Cadillac i tamburaški sastavi "Zlatni vez" i "Stare kočije". U šatoru će posjetitelje zabavljati u petak, 28. kolovoza, Opća opasnost, u subotu 29. kolovoza Cecilija i u nedjelju, 30. kolovoza 2015. Jasmin Stavros.

Organizator manifestacije je Turistička zajednica grada Vrbovca uz suorganizatore Pučko otvoreno učilište Vrbovec i Gradsku zajednicu sportskih udruga. Pokroviteljica manifestacije je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a supokrovitelji su Zagrebačka županija, Hrvatska turistička zajednica i Grad Vrbovec.

Spomenimo da će i ove godine vlak "Potepuh" krenuti iz Zagreba za Vrbovec u subotu, 29. kolovoza 2015. u 9 sati i 50 minuta  uz zustavljanja u Maksimiru, Trnavi, Sesvetama i Dugom Selu. Povratak za Zagreb je u 21 sat i 24 minute.