Kraj fašničkog ludovanja u Vrbovcu!

Srijeda, 25. veljače 2009.

Jutros je Vrbovcem prošetala velika fašnička povorka maskirane djece koju u predstavljanju okupljenim građanima nije omelo ni kišovito i hladno vrijeme kao ni radovi na Trgu Petra Zrinskog zbog kojih je promijenjen uobičajeni smjer kretanja povorke. Dvadesetšest maskiranih skupina, s oko osamstotinjak djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, predvođenih Limenom glazbom Vrbovec, nakon šetnje gradskim ulicama stigli su do Ljetne pozornice gdje ih je dočekao gradonačelnik Vladimir Bregović koji nije skrivao zadovoljstvo viđenim te je zahvalio djeci, odgajateljicama u vrtićima, nastavnicima i roditeljima na trudu poželjevši im dobru zabavu.

U dobrom raspoloženju program je nastavljen predstavljanjem maski koji je budno pratio četveročlani fašnički žiri u sastavu Ljiljana Škrinjar, Snježana Posavec, Laura Mikulčić i Ivana Baković koje su odabrale najbolje maske. Prvu nagradu podijelili su "Pačići" iz 1.a razreda I. osnovne škole Vrbovec i "Gusjenice" PŠ Gornji Tkalec, druga nagrada pripala je "Školjkama bisernicama" 4.b razreda dok su treću nagradu podijelili "Mišići" 4.a razreda i "Mali zeleni" 3.b razreda I. osnovne škole Vrbovec. Za nagrade su se i ove godine pobrinuli sponzori, Čazmatrans - prijevoz d.o.o, Pizzeria "Amigo" i Slastičarna SITH. Kao i dosadašnjih godina, slatkim paketima nagrađena su i ostala djeca kao i krafnama Pekarne Kiflek.

Organizator održavanja Vrbovečkog malog fašnika 2009., kao i brojnih drugih fašničkih događanja, bilo je Pučko otvoreno učilište Vrbovec pod pokroviteljstvom Grada Vrbovca.