Malene maškare prošetale Vrbovcem

Utorak, 9. veljače 2016.

Danas prijepodne održan je Vrbovečki mali fašnik u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec. Gradskim ulicama prošetalo je osamstotinjak djece vrtićke i osnovnoškolske dobi podijeljeno u 13 maskiranih skupina. Šarena povorka veselih klaunova, bijelih i crnih vrana, čarapa, trešnji, sportaša i sportašica, tenisica, eskima, prozora, coprničkog frizeraja, brodova na moru i ovčica živahno je prošetala gradom preko trga Petra Zrinskog gdje su ju dočekali brojni razdragani sugrađani, roditelji, bake i djedovi. Po prvi puta je trgu organizirano kratko predstavljanje maskiranih skupina na manjoj pozornici. Šaljiva povorka šetnju je nastavila do Ljetne pozornice gdje je, već tradicionalno, održano predstavljanje maskiranih skupina uz kraći program. Maskirani sudionici predstavili su se plesom, pjevanjem i recitiranjem.

Maske je ocjenjivao fašnički žiri u čijem sastavu su bile sestra Anita, voditeljica DV Dobri, Ana Bakar, direktorica Turističke zajednice grada Vrbovca, Ivana Katinić iz DV Vrbovec, Dunja Klarić Starčević iz II. OŠ Vrbovec, Nikolina Kuliš Pušić iz POU Vrbovec, Marija Pintarić iz I. OŠ Vrbovec i Sanja Prijatelj, ravnateljica POU Vrbovec. Prvu nagradu osvojile su „Ovčice“ iz Dječjeg vrtića Vrbovec. Sponzor prve nagrade je Čazmatrans Nova koji će nagrađenu grupu prevesti na izlet u krugu od 100 kilometara. Drugu nagradu osvojile su „Trešnje“ iz Dječjeg vrtića Dobri. Slatke trešnjice nagradit će KTC poklon bonom u vrijednosti od 500,00 kuna. Treća nagrada dodijeljena je prvim razredima II. OŠ Vrbovec, odnosno skupini „Brodovi na moru“. Treću nagradu, poklon bon u vrijednosti od 300,00 kuna dodjeljuje Pučko otvoreno učilište Vrbovec. Specijalnu nagradu, koju dodjeljuje Turistička zajednica grada Vrbovca, podijelit će maskirane skupine „Tenisice“ i „Veseli prozori“, odnosno učenici od I. do IV. razreda PŠ Tkalec i prvi razredi I. OŠ Vrbovec. Nagrada je odlazak na jedan od karnevala u Hrvatskoj 2017. godine.

Sve maskirane skupine dobile su poklon pakete koje je osiguralo Pučko otvoreno učilište Vrbovec. Pokrovitelj Vrbovečkog malog fašnika je Grad Vrbovec.