Nakon hrane, a prije plesa – izložba!

Utorak, 18. kolovoza 2015.

Dođite na manifestaciju „Kaj su jeli naši stari“ i pogledajte zanimljive izložbe na nekoliko lokacija u gradu. Povedite djecu na izložbu igara i igračaka „Igrom se zabavi i igračku napravi“ autorica Ljiljane Stanko i Zdenke Bartol u Likovnoj galeriji Vrbovec. Saznajte od čega su nekada djeca izrađivala igračke te koje su brojalice, zagonetke i igre smišljali kako bi se zabavili. U predvorju Dvorane POU Vrbovec posjetite „Mali atelje“, izložbu kiparskih radova i slika u tehnikama akvarela, tuša, karton tiska, tempere, olovke i ugljena polaznika Slikarske radionice POU Vrbovec.

Ljubitelji hrane moći će pogledati originalnu izložbu o vrbovečkoj tradicijskoj kuhinji pod nazivom „Muzejska kuhinja“ autorica Sanje Prijatelj i Mirjane Ivanušić u Maloj galeriji POU Vrbovec. Naučite više o povijesti i načinu pripravljanja omiljenih jela vrbovečkog kraja poput pere, piceka na saft, krvavica sa zeljem, štrudli, buhtli s orasima i mnogih drugih. Vratite se u aromatičnu kulinarsku prošlost na izložbi „Začini kuharice Zrinskih“ autorice Mateje Radošević u učionici broj 2 POU Vrbovec i otkrijte kako se začini iz kuhinje Zrinskih mogu iskoristiti za izradu prirodnih pilinga, maski za lice, soli za kupanje i ostalih preparata za aromaterapiju.

Centar tehničke kulture Vrbovec pripremio je izložbu „Tehnička baština, otpad ili budućnost?“ u predvorju II. osnovne škole Vrbovec koja prezentira tehničke uređaje iz prošlosti i tehnološku baštinu grada uz edukaciju o ekološkom zbrinjavanju elektroničkog otpada. Za posjetitelje je otvoren i stalni postav muzejske zbirke POU Vrbovec na I. katu Dvorca Patačić gdje možete pogledati Likovnu, Arheološku, Kulturno-povijesnu i Etno zbirku. Izložbe su postavljene uz potporu Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec.