Noć muzeja 2015.

Petak, 23. siječnja 2015.

U Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec u tijeku su posljednje pripreme za Noć muzeja 2015. koja će se održati u petak, 30. siječnja 2015. s početkom u 18:00 sati. Program se odvija na dvije lokacije: u Muzejskoj zbirci Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec te u samom Učilištu.

Muzejska zbirka posjetiteljima nudi stalni postav kojeg čini Arheološka, Etnografska, Kulturno-povijesna te Likovna zbirka. Muzej se otvara u 18:00 sati, a u isto vrijeme u Učilištu počinje radionica za djecu pod nazivom "Kućna čudovišta" koju vodi Ivana Ožetski. Poticaj za ovu radionicu dali su članovi Slikarske grupe Učilišta, mali kreativci koji su nas oduševili svojim pričama o čudovištima ispod kreveta, iz ormara i iz podruma. Broj mjesta je ograničen pa pozivamo djecu da se prijave na radionicu što prije.

U Učilištu u 19:00 sati otvaramo izložbu pod nazivom "Vile i vilenjaci" zagrebačke dizajnerice Jasmine Kosanović. U Maloj galeriji upoznat ćemo vas s bajkovitim svijetom lutaka i drugih igračaka koje godinama s ljubavlju radi Jasmina Kosanović uljepšavajući život malima i velikima. U 20:00 sati u našoj dvorani počinje koncert Limene glazbe i mažoretkinja Vrbovec, a dopusti li vrijeme u 21:00 sat kazališni razgled grada. U 22:00 sata svoj će koncert započeti tamburaški sastav Svita, a zabava će potrajati do 1:00 sat poslije ponoći. Posjetitelje osim zanimljivih kulturnih sadržaja očekuju i tople lepinje, kuhano vino i čaj te dobra zabava u veselom društvu. Pridružite nam se na Noći muzeja 2015. u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec i dvorcu Patačić.