Noć muzeja 2017. u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec

Nedjelja, 22. siječnja 2017.

U tijeku su posljednje pripreme za Noć muzeja 2017. koja će se održati u petak, 27. siječnja 2017. godine od 18:00 sati u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec te u dvorcu Patačić. Tema ovogodišnje Noći muzeja je glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo. Pučko otvoreno učilište Vrbovec temi se pridružuje izložbom o tamburi, tradicijskom insturmentu koji se godinama svira i u Vrbovcu te se za sviranje ovoga glazbala djeca školuju u vrbovečkoj glazbenoj školi. Autorice izložbe su Sanja Prijatelj i Mirjana Ivanušić. Bit će održana i tamburaška radionica koju će voditi istaknuti vrbovečki glazbeni pedagog Zlatko Farszky.

Za djecu je pripremljena likovna radionica pod nazivom Slikajmo glazbu pod vodstvom mag. art. Ivane Ožetski. Bit će postavljena i izložba slika Sisčanke Kristine Mareković pod nazivom "Varijacije - glazba na slikarskom platnu". U glazbenom dijelu programa "Glazba za ples" nastupit će HKUD "Petar Zrinski" Vrbovec, a zasvirat će i Soundtrack Ensemble. 

U dvorcu Patačić bit će otvoren stalni postav Muzejske zbirke Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec. Ulaz na sve programe je besplatan.