Odražan program u povodu Dana planeta Zemlje 2014.

Utorak, 22. travnja 2014.

Nakon jutrošnje promocije prigodnog žiga sa slikom bijele vrbe i prigodne dopisnice u povodu Dana planeta Zemlje u Pošti Vrbovec, na Ljetnoj pozornici u središtu Vrbovca upravo je završen glazbeno-scenski program "Ljubav Zemlji". Žig je predstavio njegov autor Stjepan Zdenko Brezarić, okupljene je u ime organizatora događanja pozdravila ravnateljica POU Vrbovec Sanja Prijatelj, a u ime Pošte Vrbovec Valek Crneković. S izdavanjem žiga na temu zaštite okoliša nastavit će se i sljedeće godine.  

Pred brojnom publikom, roditeljima, bakama i djedovima, odgajateljicama, nastavnicama i nastavnicima te ostalim građanima, djeca vrbovečkih vrtića i škola, folklorna skupina HKUD-a "Petar Zrinski", polaznici Udruge Nota te mažoretkinje pjevali su, svirali i plesali na Ljetnoj pozornici odašiljući poruke o nužnosti zaštite okoliša. Tako smo, između ostalog, gledali skupinu Bubamare DV Vrbovec, polaznici Udruge nota pjevali su i plesali na skladbe Planet Zemlja, Lepe ti je Zagorje zelene, Lijepa naša Hrvatska i Najljepša planeta, gledali smo ritmičku skupinu II. OŠ Vrbovec kako pleše na skladbu Mamina lutka, mali i veliki zbor I. OŠ Vrbovec izveli su pjesme Lijepa riječ, Malo pjesme te Slavimo dugu, zbor OGŠ Vrbovec POU Vrbovec otpjevao je Bare necessities i Put u bolji svijet, najmlađa Folklorna skupina HKUD-a "Petar Zrinski" otplesala je plesove Moslavine i Banije, a vrbovečke mažoretkinje pokazale su svoje plesno umijeće uz skladbe Funky town, Born to be wild te Muppet show theme. Održana je i kreativna radionica šaranja licitara, a tu su vještinu demonstrirali učenici II.a razreda I. OŠ Vrbovec.  

U večernjim satima u POU Vrbovec održano je predavanje i radionica o zdravoj hrani "Zeleno na tanjuru" te su sudionice konzumirale sokove od svježeg voća i povrća. Radionicu su vodile Sanja Kozumplik i Lidija Šustek.