Otvorena 49. revija hrvatskoga filmskog stvaralaštava

Subota, 25. studenog 2017.

Jučer navečer u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec otvorena je 49. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva. Revija je jedna od najstarijih smotri neprofesijskog filma koja jednom godišnje okuplja filmske autore različitih žanrovskih obilježja. Na reviji ćemo vidjeti trideset i pet filmova, a osim nagrade žirija dodijelit će se i nagrada publike koja nosi ime književnika i prevoditelja Josipa Velebita koji je veliki dio svoga života proveo u Vrbovcu. Održane su dvije revijske projekcije, a gledatelji su dobili listiće za glasanja na kojima su ocjenama od 1 do 5 bodovali svoje favorite za nagradu publike. 

Reviju je otvorio Tonći Gačina predsjednik Hvatskog filmskog saveza. Na otvaranju je govorila Sanja Prijatelj, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec rekavši kako je revija uvertira u ponovno otvaranje kina u Vrbovcu koje je zbog rekonstrukcije i dogradnje zgrade te dotrajale tehnike zatvoreno 2005. godine. S redovitim prikazivanjem filmova započet će se 15. prosinca 2017. godine. Okupljene je pozdravio i Ivan Koprić, predsjednik uduge Avis Rara koji je govorio o radu udruge dok je zamjenik gradonačelnika Robert Đuranec istaknuo kako je film oduvijek bio dio vrbovečke kulturne ponude. Dodajmo da su jučer prijepodne održane dvije filmske projekcije za vrbovečke učenike koji su gledali filmske uratke s ovogodišnje revije dječjeg filmskog stvaralaštva te filmovima s Filmske revije mladeži.  

49. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva nastavalja se danas i sutra u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec, a ulaz je besplatan.