Otvorena foto izložba

Utorak, 18. rujna 2018.

Jučer navečer u našoj Maloj galeriji otvorena je izložba fotografija polaznika foto radionice "Svijet u bojama" koja je održana proteklih dana. Izložene su fotografije 17 polaznika, osnovaca, srednjoškolaca, studenta i odraslih koji su svojim objektivima zabilježili motive prirode, ljudi i događanja u našem gradu i okolici. Fotografirajući različite motive polaznici ove radionice pod vodstvom Sanje Grgić Čurić iz Foto Hrvatske na praktičan su način učili o kompoziciji fotografije, odabiru objekta snimanja, mogućnostima pojedinog fotoaparata, objektivima, snimanju osoba, životinja, prirode, panorama i drugih zanimljivih detalja koje često ni ne primjećujemo.

Polaznici foto radionice prigodom otvaranja izložbe su izjavili: "Bilo mi je super. Dobro smo se zabavljali, imam puno fotografija."; "Planiram upisati srednju školu za fotografa. Već i sad dosta snimam i ova mi je radionica pomogla da shvatim neke stvari."; "Moja starija sestra se upisala na radionicu pa idem i ja da vidim kaj se događa."

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Robert Đuranec koji je naduhno govorio o izloženim radovima. Okupljenima se obratila i Sanja Prijatelj, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec zahvalivši Gradu Vrbovcu na potpori pri realizaciji radionice.