Otvorena izložba božićnih čestitki

Ponedjeljak, 14. prosinca 2009.

"Nova ti sreća svanula" naziv je izložbe starih božićnih i novogodišnjih čestitki koja je otvorena sinoć u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec.

Autor ove zanimljive izložbe je dugogodišnji kolekcionar Nikica Kolundžija. Osim sakupljanja svega i svačega, kako kaže, hobby mu je filatelija, poštanska povijest, numizmatika i kartofilija. Član je hrvatskog filatelističkog saveza, Hrvatskog numizmatičkog saveza i Hrvatske udruge kolekcionara u Rijeci. Svoje filatelističke, numizmatičke i zbirke starih razglednica izlagao je u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu. Sudjeluje na značajnim međunarodnim susretima izlagača u Veroni, Parizu, Munchenu, Ljubljani, Mariboru, Grazu, Beču, Maastrichtu. Piše u stručnim časopisima iz područja filatelije, poštanske povijesti i novca.

Izložbu "Nova ti sreća svanula" otvorio je gradonačelnik grada Vrbovca Vladimir Bregović, a svojim su je muziciranjem uveličale učenice Osnovne glazbene škole Vrbovec Viktorija Vidović i Leona Happ na glasoviru te Marta Prevarić na flauti. Po otvorenju izložbe upaljena je treća svijeću na adventskom vijencu koji je postavljen na ulazu u Malu galeriju. Izložba se može razgledati do 15. siječnja 2010. godine uz prethodnu najavu u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec.