Otvorena izložba „Cvijeće s planina“

Petak, 22. travnja 2016.

Jučer navečer otvorena je izložba fotografija „Cvijeće s planina“, članova Planinarskog društva Vrbovec. Izložbu čine 32 fotografije cvijeća izabrane iz opusa članova od čega dvije fotografije nastale osamdesetih godina, snimljene klasičnim aparatom, a koje omogućuju usporedbu današnje digitalne fotografije s onom iz nekadašnjih vremena.

Otvorenje je započelo nastupom Petra Badenića, koji je na tamburi odsvirao „Na planincah“ te odrecitirao pjesmu „Vu mojem trnacu“. Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Marijana Juršetić-Kotarski istaknuvši planinare kao čuvare prirode, a prisutnima su se obratili i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec, Sanja Prijatelj, predsjednica Planinarskog društva Vrbovec, prof. Anica Hrlec te član Planinarskog društva Vrbovec, Željko Gubijan, autor teksta kataloga izložbe. U prigodnom programu nastupio je i Jakov Badenić. Svojom izvedbom pjesme „Suza za zagorske brege“ na gitari, Dominik Kiseljak zaključio je otvorenje i potaknuo sve prisutne da zapjevaju.

Izložba je otvorena do 16. svibnja 2016. godine u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec i može se pogledati svaki dan do 20:00 sati uz prethodnu najavu u Tajništvu.