Otvorena izložba slika Mladena Kefelje

Utorak, 23. veljače 2010.

Sinoć je u prepunoj Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec otvorena pedeseta samostalna izložba slika Mladena Kefelje pod nazivom "Odsjaj duše u oku". Njome je autor obilježio 40. godišnjicu stvaranja slika i skulptura u raznim tehnikama.

O radu Mladena Kefelje govorila je Sandra Stanaćev Bajzek, voditeljica zagrebačke galerije Mirko Virius istaknuvši kako je rijedak slučaj da umjetnici stvaraju umjetnička djela inspirirani kritikom struke. Spomenula je da Juraj Baldani u predgovoru kataloga izložbe navodi kako u najnovijem slikarskom ciklusu krajolik u slikarstvu Mladena Kefelje dobiva autohtono značenje jer se pojavljuje kao odraz doživljaja i emocija koje su nastale u neposrednom kontaktu autora s prirodom. Takav "čisti" pejzaž ostvaren je u tehnici pastela s izuzetnim osjećajem za artikulaciju prostora, skladnost boja i ravnotežu oblika.

Izložbu je otvorio vrbovečki gradonačelnik Vladimir Bregović. U programu prigodom otvaranja izložbe sudjelovao je Želimir Štefanović te Mirela Mihajlović, profesorica klavira Osnovne glazbene škole Vrbovec Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec. Izložba je otvorena do 15. ožujka 2010. godine.