Otvorena mini knjižnica

Srijeda, 20. travnja 2016.

Na igralištu ispred Dječjeg vrtića Vrbovec jutros je otvorena prva mini ulična knjižnica u našem gradu. Knjižnica ima oblik kućice za knjige, namijenjena je djeci, a dar je Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec i Grada Vrbovca građanima povodom Dana Hrvatske knjige, 22. travnja.

Druženje je započelo uz pjesmu „Zadruga“ iz popularnog dječjeg filma „Vlak u snijegu“ koju su otpjevala djeca Dječjeg vrtića Vrbovec. Pred brojnom publikom, djecom iz vrbovečkih vrtića, učenicima i učiteljima iz I. i II. Osnovne škole Vrbovec, roditeljima, bakama i djedovima Teo Mandić i Ida Župić iz Dječjeg vrtića Vrbovec odvezali su vrpcu s kućice te ju otvorili za svu djecu i roditelje.

Prisutnima su se obratili i gradonačelnik Vladimir Bregović te ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec, Sanja Prijatelj, koja je okupljenima objasnila na koji način mogu koristiti kućicu za knjige istaknuvši da je funkcija kućice poticati djecu i roditelje da više čitaju, da se upoznaju s knjigama i uključe ih u svoje svakodnevne aktivnosti.

Program otvaranja završio je prigodnom pjesmom „Kad si sretan“ koju su povela djeca Dječjeg vrtića Vrbovec, a pridružili joj se svi prisutni.