Radionica pletenja

Srijeda, 16. prosinca 2015.

Pučko otvoreno učilište Vrbovec upisuje zainteresirane na radionicu pletenja koja će se održati u pet ciklusa od 16. siječnja do 13. veljače 2016. godine u trajanju od dva i pol sata po ciklusu. Upisi traju do 8. siječnja 2016. godine. Radionica je nastavak serije tradicijskih radionica koje se održavaju u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec pod vodstvom Ljiljane Stanko. Cijena radionice je 300 kuna, a svaki polaznik pri dolasku na radionicu dobiva pribor i materijal za rad.

Pletenje spada u najstarije ručne radove. To je opuštajuća i zabavna vještina u kojoj mogu uživati i početnici i oni malo iskusniji jer omogućuje stalnu nadogradnju znanja, igru uzorcima, bojama te izradu brojnih odjevnih predmeta, obuće, torbi, igračaka i ukrasa.

Cilj ove radionice je zaštita i promocija tradicijskih vještina i znanja, a namijenjena je članovima KUD-ova, nastavnicima i profesorima, učenicima osnovnih i srednjih škola te svim građanima koji iskazuju interes za kreativno stvaranje i učenje već pomalo zaboravljenih vještina. Zainteresirani se mogu javiti u Tajništvo POU Vrbovec svaki radni dan od 07:00 do 15:00 sati na telefon 01-2791-115, mobitel 091-2791-115 ili e-mail  kultura@pou-vrbovec.hr.