Počeo 14. Tjedan cjeloživotnog učenja

Ponedjeljak, 21. rujna 2020.

14. Tjedan cjeloživotnog učenja održat će se od 21. rujna do 5. listopada 2020. u kojem će ustanove za obrazovanje odraslih nizom programa omogućiti potencijalnim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje nude. Tjednu se Danima otvorenih vrata kao i ranijih godina priključuje i Pučko otvoreno učilište Vrbovec.

Organizator ove obrazovne kampanje je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koja u sklopu Tjedna od 21. do 23. rujna 2020. u Vodicama također organizira i VIII. Međunarodni andragoški simpozij u sklopu europskog projekta Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih na kojem sudjeluje i naša ustanova. U okviru simpozija dodijeljene su i nagrade Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba. Ovogodišnji dobitnici nagrade Sanja Tarczay, Mira Talaja i Miran Osuško uspjeli su, kao rezultat odlučnosti i ustrajnosti, ostvariti brojne pozitivne promjene u svojim životima. U sklopu kampanje dodjeljuju se i Priznanja za doprinos razvoju obrazovanja odraslih. Ovogodišnja dobitnica Priznanja za znanstveni doprinos razvoju obrazovanja odraslih je dr. sc. Anita Zovko, prof., a dobitnici Priznanja za doprinos razvoju prakse obrazovanja odraslih su Eržebet Tomić, prof. i Franjo Galeković, prof.

U sklopu simpozija održane su i tri radionice: Provedba on-line i kombinirane nastave u obrazovanju odraslih u okolnostima COVID-19, Uspsotava sustava kvalitete u obrazovanju odraslih i EPALE-mogućnost za kvalitetniji rad ustanove. Najavljeno je i donošenje novoga Zakon o obrazovanju odraslih krajem godine.