Posjetili nas anđeli Edit Glavurtić

Četvrtak, 20. ožujka 2008.

Sinoć su se u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovcu dogodila dva iznimno važna kulturna događaja što pokazuje i velik interes publike. Otvoren je novi izložbeni prostor te izložba slika akademske slikarice Edit Glavurtić pod nazivom "Naši Anđeli" na kojoj je izloženo četrnaest slika anđela u tehnici ulja na platnu u kojima ćemo moći uživati do 31. ožujka 2008. godine.

Na otvaranju izložbe okupljenima se prvo obratila Sanja Prijatelj, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec izrazivši zadovoljstvo što je naš grad konačno dobio malu, ali suvremeno opremljenu galeriju koja će biti na raspolaganju svim Vrbovčanima. Stručni osvrt na izložena djela dao je prof. Dragutin Mandekić, koji je i autor predgovora kataloga ove izložbe. Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Vrbovca, Vladimir Bregović rekavši da ga veseli što se prostor učilišta stavlja u funkciju te da ova ustanova, pomno odabranim sadržajima, obogaćuje kulturni život grada.

Posebni preduskrsni ugođaj obogatile su skladbama na flauti Elena Sabolić i Petra Bošnjak učenice Osnovne glazbene škole POU Vrbovec. Moderator otvaranja, Želimir Štefanović, svojim je ugodnim glasom oduševio publiku pročitavši na kraju autoričinu pjesmu o Sagnessagielu, Anđelu mudrosti.