POU Vrbovec primljeno u Kino mrežu

Petak, 18. rujna 2020.

Kino mreža je udruga neovisnih kinoprikazivača osnovana 2014. godine s ciljem jačanja položaja neovisnih kina unutar same filmske djelatnosti te razvijanja filmske kulture u svim njezinim oblicima diljem Hrvatske. Mreža u ovom trenutku ima 48 članova. Ključne aktivnosti Mreže su povezivanje i razmjena programa iznimne umjetničke, kulturne i povijesne vrijednosti, razvoj publike svih kategorija s naglaskom na filmsko obrazovanje djece i mladih, kontinuirano obrazovanje članova u marketinškim, organizacijskim, tehnološkim i programskim područjima te zagovaranje i proaktivno djelovanje u okvirima lokalne, nacionalne i europske kulturne politike.

S obzirom na to da Pučko otvoreno učilište Vrbovec odnedavno ponovo ima kino, članstvo u ovoj udruzi važno je kako bismo razvijali kino djelatnost te kao ustanova, promicali audiovizualnu i medijsku kulturu, audiovizualnu industriju te kinoprikazivačku djelatnost. Članstvo u Kino mreži omogućit će nam edukaciju za kino djelatnike, kao članovi Mreže u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom prikazivat ćemo raznolike filmove europske produkcije i drugih nezavisnih produkcija primjerice kroz program Ženijalni dani, Rendez-vouz aus Cinema, obilježit ćemo Svjetski dan audiovizualne baštine te drugim programskim aktivnostima promicati medijsku i filmsku kulturu. 

Članstvo u Mreži omogućit će nam sudjelovanje u Ljetnom i Zimskom sajmu filma koji okupljaju kinoprikazivače, ali i druge filmske radnike, poput distributera, producenata, predstavnika državne uprave i lokalne samouprave, medija, međunarodnih gostiju te predstavnika šire kulturne javnosti. Kroz panel-rasprave, radionice, tribine, debate i predstavljanja primjera dobre prakse i uspješnih poslovnih modela, stvaramo otvoreno i živo mjesto susreta i razmjene ideja, informacija i znanja, ali i pronalazimo strategije uspješnog suočavanja sa svim izazovima s kojima se svakodnevno susrećemo posebice danas u vrijeme pandemije.

POU Vrbovec jučer je u Rijeci, odmah po primanju u Kino mrežu, kao ravnopravni član Mreže sudjelovalo na izbornoj skupštini Mreže koja je održana u sklopu Ljetnog kino sajma čija je tema bila Kina u izvanrednim situacijama.