Predstavljena monografija o Vrbovcu

Petak, 13. lipnja 2014.

Jučer navečer pred prepunom dvoranom POU Vrbovec održano je predstavljanje monografije o Vrbovcu te prigodan program u povodu 770 godina od prvog spominjanja grada. O knjizi je govorila književnica i novinarka Božica Brkan koja je istaknula kako je riječ o prvoj cjelovitoj monografiji grada s mnoštvom podataka. Vrijedan prinos proučavanju vrbovečke povijesti su brojne neobjavljene fotografije te kronologija događanja u Vrbovcu i okolici kroz stoljeća.

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Vladimir Bregović te predsjednik Gradskog vijeća Josip Jambrač. U ime autorskog tima govorila je urednica izdanja Sanja Prijatelj koja je zahvalila suautorima Stjepanu Zdenku Brezariću, Damiru Crnogaju, Ivanki Dlaka, Želimiru Štefanoviću te Draganu Vickoviću na izvrsnoj suradnji te svima koji su svojim kazivanjima obogatili knjigu.

U prigodnom programu sudjelovali su Limena glazba Vrbovec s mažoretkinjama, članovi Dramske skupine POU Vrbovec, Maja Crnković i Tessa Uroić, članovi Folklornog ansambla te klapa "Zrinski" HKUD-a "Petar Zrinski". Monografija "Vrbovec-770 godina" može se nabaviti u Gradu Vrbovcu, a dodatne informacije o preuzimanju knjige mogu se dobiti na 2791-116.