Programi na “Kaj su jeli naši stari”

Četvrtak, 23. kolovoza 2007.

Sutra počinje 27. turističko kulinarska manifestacija manifestacija ''Kaj su jeli naši stari'' u organizaciji Turističke zajednice grada Vrbovca. Pučko otvoreno učilište Vrbovec organizator je kulturno umjetničkog programa te brojnih izložbi i radionica koje će tijekom tri dana biti održane u Vrbovcu.

Na ljetnoj pozornici plesat će folklorne skupine, članovi plesnih centara, svirat će tamburaši. U Likovoj galeriji Vrbovec bit će postavljena izložba scenskih lutaka Vlaste Pokrivka ''Tikvići'' kao i etno izložba pod nazivom "Život na selu početkom 20. stoljeća" Izvorne folklorne skupine Brčevec. Izložba "Od sjemena lana ... rubača preštimana" Ljiljane Stanko i Zdenke Bartol bit će postavljena u nekadašnjem restoranu na Trgu Petra Zrinskog. Posjetitelji će se moći informirati o uzgoju lana, vidjeti postupak nastanka tkanine kao i pomagala koja su potrebna da bi od lana nastala tkanina.

Bit će održane dvije radionice za djecu. U pješčaniku pored kule Petra Zrinskog u gradskom parku, koja će za vrijeme manifestacije bila otvorena za javnost te poslužiti kao info točka, održat će se arheološka radionica. Djeca će tražiti dijelove posuđa kakvo se koristilo u vrijeme obitelji Zrinskih te će ih, kao pravi arheolozi, posebnim četkicama čistiti i lijepiti u cjelinu. Voditeljica radionice bit će Kristina Petrinić Prša. U Likovnoj galeriji Vrbovec djeca će moći izrađivati lutke od prirodnih materijala pod vodstvom Tratinčice Slaviček. Pokaznu radionicu izrade predmeta od tijesta imat će djeca Dječjeg vrtića Vrbovec pod vodstvom Dunje Belaj, a na livadi pored tržnice moći će se vidjeti dječje pastirske igre. Djeca iz Konaka utrkivat će se u vrećama, prasičenje će pokazati mali Brčevčani, Presečani će se voziti u drvenim tačkama dok će se djeca iz Poljane loptati krpenjačama. Zanimljiv će program djeca moći vidjeti i u nedjelju prijepodne na ljetnoj pozornici, a vrbovečkim će se ulicama prošetati i klaun Ludek.