Projekcija filma “Zagorka” u Vrbovcu

Četvrtak, 29. studenog 2007.

Dokumentarno igrani film "Zagorka", scenaristice i režiserke Biljane Čakić Veselič, večeras je prikazan u Hotelu Bunčić Vrbovec u sklopu programa obilježavanja 50. - te godišnjice smrti Marije Jurić Zagorke kojeg organizira Pučko otvoreno učilište Vrbovec. Dvjestotinjak okupljenih građana i školaraca s pažnjom su gledali 90-minutni film nastao u koprodukciji Fade in-a, HRT-a i Zagreb filma.

U filmu glumi i Vedrana Četković, defektologinja OŠ Dubrava, PŠ Farkaševac koja je, uoči projekcije filma, kostimirana u Zagorku, govorila o nastanku filma i manje poznatim podacima iz njezina života istaknuvši njezinu nevjerojatnu energiju i optimizam. Film je mnogima izmamio suze i potaknuo na razmišljanje o ovoj iznimnoj ženi, književnici i prvoj hrvatskoj novinarki koja je rođena u selu Negovec, nedaleko Vrbovca, 2. ožujka 1873. godine.

Film "Zagorka" moći će se u Vrbovcu pogledati i sutra, u petak, 30. studenog 2007. na sam dan Zagorkine smrti u 18:00 sati u predvorju II. osnovne škole Vrbovec. Kazališnu predstavu "Petrica Kerempuh", nastalu prema istoimenoj Zagorkinoj komediji, uisto će vrijeme u Hotelu Bunčić Vrbovec prikazati nekadašnjii sadašnji učenici Srednje škole Vrbovec. Dramatizaciju i režiju ove predstave potpisuje prof. Ivanka Dlaka. Ulaz na film i predstavu je slobodan.