Promocija knjige „O Anneet i drugo“

Srijeda, 25. studenog 2015.

U Dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec u petak, 27. studenog 2015. godine s početkom u 18:00 sati održat će se promocija prve knjige mladog Vrbovčanina Roberta Jaića pod nazivom „O Anneete i drugo“.

Knjiga govori o mladiću Albertu i njegovom životnom rastu od ulaska u pubertet do početka dvadesetih godina njegovog života, a kao inspiracija autoru su poslužili pojedini trenuci iz vlastitog života. Knjiga je nastajala dvije godine i prema riječima autora namijenjena je svima.

Trenutak kada je Robert prvi puta osjetio potrebu da napiše roman dogodio se 2012. godine, dok je radio na brodu za krstarenje, jedne olujne i kišne noći. Donosimo izvadak iz knjige: „Moja je želja bila toliko snažna da sam tražio promjenu u svakom kutku svog bića. Tražio sam je u ljudima, u poslu, u raznim zabavama, u tuđim gradovima i državama. Išao sam tim putem u nedogled, sve dok jednog dana nisam shvatio da tamo promjenu sigurno neću naći. Svu sam energiju trošio na beznačajne stvari i uvidio sam da sam želio živjeti onakav život kakav je živio svaki prosječan čovjek. Sav trud i sva lutanja – bacila su me u očaj. Povukao sam se u samoću i nakon vrlo kratkog vremena otkrio sam da je u samoći sve ono što tražim. U svetoj samoći, otkrio sam svoje postojanje i svoj svijet. Otkrio sam riječ i želju da sve ono što volim i osjećam pretočim na papir.“

Robert priprema i sljedeću knjigu, a na promociji želi predstaviti sebe kao pisca te vidjeti kako publika reagira na njegovo djelo. Na promociji će nastupiti i učenici Glazbenog odjela II. osnovne škole. Knjiga je izdana u nakladi Udruge Ružin krug, a urednica je Ankica Rubenčić. Cijena knjige je 30 kuna.