Predstavljena knjiga “Vrbovečka kuharica I.”

Utorak, 1. rujna 2015.

Povodom 35. manifestacije „Kaj su jeli naši stari“, Pučko otvoreno učilište Vrbovec predstavilo je knjigu „Vrbovečka kuharica I.“ koja sadrži izbor jela vrbovečke tradicijske kuhinje. Knjiga je izdana u biblioteci Vrbovečka baština uz potporu Zagrebačke županije i Grada Vrbovca te sredstvima Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec. Sponzor je PIK Vrbovec.

Urednica knjige Sanja Prijatelj zahvalila se udrugama žena i njihovim članicama na suradnji, receptima i idejama bez kojih stvaranje ove kuharice ne bi bio moguće. U nastanku knjige sudjelovala je 61 članica iz 15 udruga žena, a objavljen je 91 recept.

Branko Ognjenović, akademik kulinarstva, koji je napisao i predgovor knjizi, istaknuo je da nam ova kuharica daje uvid u stvaranje hrvatske kulinarske baštine koja obiluje različitostima. Promociji su prisustvovale i Marijana Juršetić Kotarski, zamjenica gradonačelnika Grada Vrbovca, Irena Jendriš, direktorica financija i ekonomskog sektora PIK-a Vrbovec te fotografkinja Iva Lulić, zaslužna za fotografije jela u knjizi. Svi zainteresirani kuharicu mogu kupiti u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec po cijeni od 80,00 kuna.