Promocija monografije “Vrbovec-770 godina”

Ponedjeljak, 9. lipnja 2014.

U povodu 770 godina od prvog spominjanja Vrbovca izdana je monografija pod nazivom "Vrbovec-770 godina". Autori su: Stjepan Zdenko Brezarić, Damir Crnogaj, Ivanka Dlaka, Želimir Štefanović, Dragan Vicković i Sanja Prijatelj koja je i urednica knjige. Monografija je na sažet način prikazala povijesni razvoj grada i današnju perspektivu.

"Ova je monografija svojevrsni povijesni udžbenik koji  nam, uz brojne fotografije, tih neumoljivih svjedoka vremena, vraća sjećanja na ljude i događaje koji su obilježili pojedine epohe u životu grada Vrbovca. Sretni smo da su sačuvane i da su objavljene jer govore više od tisuću riječi. Ova monografija bilježi kazivanja naših mnogobrojnih sugrađana, zapisana su vrbovečka imena i prezimena ljudi koji su svojim znanjem i radom gradili i činili jačim svoj grad te postali značajan dio gospodarskog, obrazovnog, znanstvenog, kulturnog, sportskog i vjerskog života Vrbovca" - rekao je gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović u uvodnom dijelu knjige. O knjizi će govoriti književnica i novinarka Božica Brkan te urednica Sanja Prijatelj.

Predstavljanje knjige "Vrbovec-770 godina" zakazano je za četvrtak, 12. lipnja 2014. godine u 19:30 u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec.