Promocija pjesničke zbirke Katarine Zadrija

Ponedjeljak, 4. lipnja 2018.

"Povele rouže", prva knjiga pjesama Katarine Zadrija, bit će predstavljena u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec u petak, 8. lipnja 2018. u 20:00 sati. Knjiga je podijeljena u tri poglavalja: Povele rouže, Dišiš mi i A mene je itak se sejene. Autorica s ponosom ističe da je potomak stare loze kajkavaca iz vrbovečkog zavičaja te u svojim pjesmama njeguje autohtonu kajkavštinu, a poezija joj je veliki gušt i odušak od kojeg neće odustati.

U predgovoru zbirke književnica Božica Jelušić je zapisala kako se u pjesmam Katarine Zadrija "vide autoričine preferncije, oduševljenja, prelamanje stvarnosti, krug intime u svjetlu i polusjeni, njen život iz kojega pjesnički motivi proizlaze i koji je dovoljno prostran da potakne njenu opažljivost i dade joj inspiraciju i razlog bilježenja u svim sezonama i promjenama koje dani donose."

Na predstavljnju će stihove, uz samu autoricu, govoriti i dramska umjetnica Ljiljana Bogojević, a u glazbenom dijelu programa kajkavske popevke izvest će Ana Jaklinović.