Stranci

Petak, 15. studenog 2019.

Interaktivna kazališna predstava Stranci udruge Multimedijalna koliba upravo je završila u našoj dvorani. U ovoj predstavi, koja je dio cjeline pod nazivom Ja pa ti pa mi, interdisciplinarnim pristupom i improvizacijom propituje se odnos nas i drugoga, samoće i zajedništva, razumijevanja i nerazumijevanja, vrlina i mana. Djeca Dječjeg vrtića Vrbovec odlično su reagirala na pruženu im priliku za sudjelovanjem u predstavi, a kasnije su sudjelovali i u radionici.

Stranci su nastali kao plod suradnje vizualne umjetnice Tonke Maleković, glazbenice Lane Juranić i plesne umjetnice Zrinke Šimičić Mihanović te kao nastavak višegodišnjeg istraživačko-edukativno-izvedbenog projekta za djecu (i odrasle) Od balona do slona, kojeg Multimedijalna koliba provodi od 2014. godine. Pored spomenute trojke, dio autorskog tima epizode Stranci je i plesna umjetnica i glazbenica Nastasja Štefanić.

U prosincu slijedi izvedba epizode Sadi gradi na kojoj ćemo ugostiti predškolce Dječjeg vrtića Dobri te školarce koji polaze boravak Crvenog križa.