Tjedan cjeloživotnog učenja

Nedjelja, 30. rujna 2018.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 1. do 7. listopada 2018. organizira 12. Tjedan cjeloživotnog učenja u Hrvatskoj, nacionalnu obrazovnu kampanju u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Građani će moći posjećivati besplatne radionice, predavanja, okrugle stolove, koncerte, a niz obrazovnih ustanova otvorit će svoja vrata i omogućiti potencijalnim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje nude.

U akciju se uključilo i Pučko otvoreno učilište Vrbovec te ćemo 4. listopada 2018. od 11:00 sati organizirati predavanje pod nazivom "Kako postati e-građanin?" O sustavu e-Građani govorit će te Jasna Benko, voditeljica vrbovečke ispostave Financijske agencije (FINA) koja i izdaje vjerodajnice za e-građane – ePass i/ili mToken. Polaznici moraju donijeti svoj laptop. Naučit će kako funkcionira ovaj sustav koji može koristiti svaki građanin Republike Hrvatske koji je stariji od 15 godina i posjeduje elektroničku vjerodajnicu s Liste prihvaćenih vjerodajnica. 

U tijeku su upisi u programe obrazovanja odraslih koje provodimo, posebice program osposobljavanja za njegovateljice koji počinje 12. listopada 2018. godine, o čemu se zainteresirani mogu dodatno informirati u našem Tajništvu.