Uspjela Noć muzeja u POU Vrbovec

Subota, 29. siječnja 2011.

Prva Noć muzeja u Vrbovcu iznenadila je i oduševila kako organizatore tako i posjetitelje. Program je tijekom večeri i noći gledalo 582 posjetitelja što je iznimna brojka koja je opravdala uključivanje u akciju Hrvatskog muzejskog društva te nas obavezuje da već sad počnemo razmišljati o Noći muzeja 2012.

Noć muzeja započela je izložbom poznatog karikaturiste Srećka Puntarića - Felixa pod nazivom „Felix u gostima“. Na izložbi je o Feliksovim karikaturama govorio Krešimir Kveštek rekavši: "Karikature Srećka Puntarića su likovno jednostavne, bez suvišnih detalja, ali prepoznatljivog stila. Likovi velikog krumpirastog nosa, lica s kojih se odmah prepoznaje emotivno stanje, našli su mjesto u srcu mnogih čitatelja, ali i kolega karikaturista. Vještina baratanja riječima i majstorstvo dosjetke, koje su sastavni dio Srećkovih karikatura, jednostavno oduševljavaju. Njegove karikature bave se, onim za karikaturistu bitnim, ljudskom glupošću, ali nikad ne prelaze granicu ljudskosti. Predmet ismijavanja nikad nije osoba već su to njezina (ne)djela. Ovim pristupom Srećkove karikature ostaju svježe i bezvremene isto koliko je bezvremena ljudska glupost. Biti svakodnevno duhovit velik je izazov s kojim se svakodnevno i uspješno suočava Srećko Puntarić, dobri duh hrvatske (karikature). Kveštek je svoje izlaganje zaključio riječima: Nek bog te poživi još mnogo let, da lepši nam bude taj hudi svet.“

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika, Dejan Jaić koji je izrazio zadovoljstvo što se Felixova izložba našla na popisu izložbi u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec. Osamdesetak ljubitelja karikature s pažnjom je slušalo autora Srećka Puntarića, a obratila im se i ravnateljica Učilišta Sanja Prijatelj. Srećko Puntarić potom je održao radionicu karikature koju su nestrpljivo čekala brojna djeca, ali i odrasli. Svim polaznicima radionice Felix je darovao kalendar za 2011. godinu.  

Program je nastavljen u dvorani POU Vrbovec scenskim nastupima djece Dječjeg vrtića Vrbovec te I. i II. osnovne škole. Nakon toga uslijedili su koncerti učenika Osnovne glazbene škole Vrbovec Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec, HKUD-a „Petar Zrinski“ Vrbovec te ponoćni koncert Limene glazbe Vrbovec. Tijekom cijele noći sudionici programa, posjetitelji i organizatori sladili su se palačinkama koje su pekli učenici kuharskog odjela Srednje škole Vrbovec, a posluživali njihove kolege konobari pod vodstvom profesora Škole. Ovaj zanimljiv program tijekom večeri moderirao je Želimir Štefanović.