Ususret Božiću

Ponedjeljak, 8. prosinca 2014.

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec u srijedu, 10. prosinca 2014. godine u 19:00 sati bit će otvorena izložba pod nazivom "Božićna čarolija". Izložba je posvećena tradiciji slavljenja božićnih blagdana te je vizualno zanimljiva zbog raznolikih izložaka: starih čestitki, kuglica i drugih ukrasa za bor, medvjedića, a svoje je mjesto u kutku pronašla i jedna stara stolica za njihanje. Uz nezaobilazne jaslice, na izložbi možete vidjeti i tintarnicu, blagdansko posuđe te licitare kojima su se ukrašavali domovi i kitile jelke. 

Većina izložaka je posuđena pa su tako svoje privremeno mjesto u Učilištu našli predmeti Mije Borko, Katice Crneković, Zlate Hrgovan, Mirjane Ivanušić, Nikice Kolundžije, Mire Marković, Zlatice Martinjak, Ivane Ožetski, Nade Prijatelj, Igora Sabolića,  Marije Sedmak, Brankice Sesvečanec, Lidije Maglić i Jelke Tretinjak.

U popratnom programu otvaranja nastupit će ženski vokalni sastav "Lera" HKUD-a "Petar Zrinski". Izložba je otvorena do 9. siječnja 2015. godine.