Vrbovečki mali fašnik 2017.

Četvrtak, 23. veljače 2017.

Na Fašnik, u utorak, 28. veljače 2017. godine od 10:00 sati pridružite nam se na Vrbovečkom malom fašniku. U programu sudjeluje Dječji vrtić Vrbovec, Dječji vrtić Dobri, Dnevni centar Vrbovec te I. i II. osnovna škola Vrbovec. Svoju kreativnost predstavit će 23 maskirane skupine koje će u povorci proći ulicama grada Vrbovca. Povorka kreće od I. osnovne škole Vrbovec ulicom Brdo do Poginulih branitelja do centra. Prvo predstavljenje maski bit će na trgu Petra Zrinskog na maloj pozornici, a završno predstavljanaje na Ljetnoj pozornici. Ukupno će u dječjem fašniku sudjelovati oko 800 vrbovečke djece predškolske i školske dobi.

U programu primjerice sudjeluju: Pastiri, Koke i pilići, Mužikaši i puce, Vesela pustinja, Maslačci, Domina, Bodljikavci, Spavači, Vlakići, Mali vrtlari, Paunovi, Kuharice i lonci i brojne druge grupe. Prvonagrađena grupa osvojit će prijevoz autobusom u krugu od 100 kilometara. Sponzor nagrade je Čazmatrans Nova d.o.o. Drugu nagradu daje KTC Križevci, a riječ je o poklon bonu u iznosu od 500,00 kuna. Treća nagrada je poklon bon u iznosu od 300,00 kuna koju osigurava Pučko otvoreno učilište Vrbovec koje svim grupama daje i slatke pakete. Specijalnu nagradu osigurava TZ grada Vrbovca, a njezini dobitnici dobit će prijevoz autobusom u iznosu do 3.000,00 kuna. Već više od 15 godina organizator Vrbovečkog malog fašnika je Pučko otvoreno učilište Vrbovec, a pokrovitelj je Grad Vrbovec. 

U sklopu karnevalskog programa bit će održan i Fašnički koncert Glazbenog odjela II. osnovne škole Vrbovec i to u ponedjeljak, 27. veljače 2017. godine od 19:30 u dvorani Učilišta.