Vrbovečki mali fašnik

Srijeda, 6. veljače 2008.

Jučer, na sam fašnik, Vrbovec su okupirale maskirane skupine razdragane djece koje, u sudjelovanju u velikoj fašničkoj povorci, nije moglo omesti ni hladno i kišovito vrijeme. Povorka od oko tisuću djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta predvođena Limenom glazbom Vrbovec prošetala je ulicama grada do ljetne pozornice na kojoj je nastavljen program koji su vodili popularni dječji voditelji Ivanka Mazurkijević i Kristijan Ugrina Kiki.

Na samom početku maškarama se obratio gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović ne skrivajući zadovoljstvo vidjevši koliko je mašte i truda uloženo u izradu maski, ujedno zahvalivši djeci, odgajateljicama u vrtićima, nastavnicima i roditeljima na suradnji te organizatoru Pučkom otvoreno učilištu Vrbovec. Uslijedilo je predstavljanje maskiranih skupina koji je pomno pratio stručni fašnički žiri u sastavu Marica Patljak Šušak, Emina Kos i Ana Bakar koje su odabrale pet najboljih skupina. Prva nagrada pripala je ''Gljivama'' iz Dječjeg vrtića Dobri. Nagrađeni su još ''Pahuljice i snjegović'' - skupina 4.a razreda I. OŠ Vrbovec, grupa ''Veseli praščići i patkice" iz Dječjeg vrtića Vrbovec, skupina ''Bundeve'' iz PŠ Gornji Tkalec I. OŠ Vrbovec te grupa ''Meksikanci'' iz 3. a razreda II. OŠ Vrbovec. Za nagrade su se, uz učilište, pobrinuli i brojni sponzori: Čazmatrans - prijevoz d.o.o, PSC-Vrbovec d.o.o, PIK Vrbovec d.d , Kiršprom d.o.o Vrbovec, Kikić Vrbovec, GTP Vrbovec, Pizzeria "Amigo", Knjižara A4, Trgovina Grgoić, Pekarna Kiflek, KTC Križevci, Slastičarna SITH i Domaja Vrbovec.

Djeca su se mogla provozati posebnim fašničkim vlakićem te kod kazališne šminkerice oslikati svoje lice. Organizator ovogodišnjeg Vrbovečkog malog fašnika je Pučko otvoreno učilište Vrbovec uz pokroviteljstvo Grada Vrbovca. Da bi se dobro raspoloženje zadržalo do samog kraja pokladnog druženja, Pučko otvoreno učilište Vrbovec i Pekarnica Kiflek sve su sudionike Vrbovečkog malog fašnika 2008. počastili toplim krafnama.