Zatvorena 49. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

Ponedjeljak, 27. studenog 2017.

Jučer navečer u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec završena je 49. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva. Ocjenjivački sud kojeg su čini redatelji Igor Bezinović i Zdravko Mustać, direktori fotografije Silvestar Kolbas i Dinka Radonić te pjesnik, urednik i izdavač Branko Čegec nagradio je dvanaest filmova.

Dodijeljene su tri prve nagrade, dvije je primila autorica Sunčica Ana Veldić s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu za dokumentarne filmove White trash i Precijenjena dramaturgija te Tomislav Šoban iz Kinokluba Zagreb za igrani film Kako je Iva otišla 16. rujna 2016. Drugu nagradu osvojila je Katrin Novaković za animirani film Protoplazma u produkciji Akademije likovnih umjetnosti i Zagreb filma te Viktor Zahtil s Akademije dramske umjetnosti za dokumentarni film After party. Trećom nagradom nagrađeno je sedam filmova.

Nagradu publike Josip Velebit osvojila je Martina Marasović iz Blanka filmskog inkubatora za film Kraljica. Nagrade revije izradila je varaždinska akademska slikarica Lila Herceg Nenadić dok je nagradu publike napravila Vrbovčanka Valerija Jakuš, akademska kiparica.

Organizatori revije bili su Hrvatski filmski savez te Avis Rara, a partner je bilo Pučko otvoreno učilište Vrbovec.